Nyitó oldal
 

Hírek, információk:

Tisztelt Látogató!

Ezen az oldalon szeretnénk tájékoztatni arról, hogy mit tettünk vagy fogunk tenni céljaink elérése érdekében.

2016.03.29

Monori zsidó temetõÉbred a természet a temetõben is, reméljük, hogy ebben az évben újabb sírok felújítására lesz módunk.

Galéria megnyitása

2015.10.12

Monori zsidó temetõAlapítványunknak újból módja nyílt, hogy a tagok privát támogatásából összeadott pénzbõl felújítson egy veszélyesen tönkrement és megdõlt sírt. Surányi Sámuelné és Surányi Sámuel síremléke, már csak a tavaszi virágtelepítésre vár.

Galéria megnyitása

2013.11.13

Monori zsidó temetõKésõ õszi képek a temetõben

Galéria megnyitása

2011.10.01

Tovább szépült a temetõMonori zsidó temetõ

Pályázati és magántámogatásból ismételten újabb sírok felújításával készültünk el. A terület karbantartásához motoros fûkaszát vásároltunk. A sírok felújítása, a terület karbantartása mellett virágokat ültettünk és gondoztuk azokat. A nyári viharkárból adódó sírrongálódást is kijavítottuk. Ami még hátra van, hogy a temetõben található fák egy részét meg kell tisztítani az élõsködõ borostyántól.

 

Galéria megnyitása

2011.08.02

Fát döntött a viharMonori zsidó temetõ

Néhány nappal ezelõtt nagy vihar vonult végig Monoron, sajnos a temetõben is károk keletkeztek. Egy koronaakác nagy ága dölt be a temetõbe és egy sír fejkövét kimozdította a helyébõl. A fa eltávolítását megkezdtük, a megrongálódott sír javításáról késõbbiekben intézkedünk.

Galéria megnyitása

2011.01.30

Ülésezett kuratóriumunk

Jelen Voltak:

Bárányné Szánthó Ilona
Ajtai Beáta
Ajtai György
Ajtai Zsolt
Kugel György

Kuratóriumunk mint minden évben, így 2011 januárjában visszatrekintett az elmúlt évre és értékelte munkáját. Az elõzõ évben is képesek voltunk folytatni vállalt munkánkat, karbantartottuk a temetõt és folytattuk a felújítást. Munkálataink forrása a pályázaton nyert pénz, civil támogatás és az önkéntes munka volt. Kugel György kuratóriumi tagunk ismertette az közhasznúsági jelentésünket és azt elfogadásra javosolta a tagságnak. A jelen lévõ kuratóriumi tagok közhasznúsági jelentésben leírtakkal egyetértettek és azt egyhangúlag elfogadták, nyilvánosságra hozatalával egyetértettek.
Kuratóriumunk egyhangú döntés alapján továbbra is folytatni kívánja a megkezdett munkát, amelynak alapja továbbra is a privát támogatás, pályázat és az önkéntes munka lehet.

Közhasznúsági jelentés 2010 >>

2010.10.28

2010. évi tevékenységünk értékelésemonori zsidó temetõ

 

Ülésezett kuratóriumunk ,  amelynek keretében értékeltük a 2010. évben végzett munkánkat. Támogatóink és kuratóriumi tagjaink munkájának köszönhetõen ebben az évben is elõre léptünk a monori zsidó temetõ felújításában és karbantartásában. Egész évben a temetõ egész területe folyamatosan gondozva volt, ami fûnyírást, kerítés karbantartást, virágok ültetetését jelentette. Ezen túl, vállalásunknak megfelelõen a sírok felújítása is folytatódott, 306250 Ft-ot költöttünk a sírok helyreállítására. A Hungránit Bt. támogató segítségének köszönhetõen a viszonylag szerény összeg ellenére szépen gyarapodik a helyreállított sírok száma. Büszkén mondhatjuk, hogy kis közösségünk munkájának köszönhetõen ma már a monori zsidó temetõ gondozott és ápolt képet mutat az odalátogatók számára.

 

Felújított sírok és a temetõ képekben >>

2010.04.18

Elsõ Tavaszi nagytakarítás

Ajtai György elnökünk vezényletével megtörtént a temetõ elsõ tavaszi nagytakarítása és fûnyírása.

2010.01.27

Ülésezett kuratóriumunk

A 2010. év elsõ kuratóriumi ülését tartotta meg alapítványunk.

Jelen Voltak:

Bárányné Szánthó Ilona
Ajtai Beáta
Ajtai György
Ajtai Zsolt
Kugel György

Kuratóriumunk értékelte a 2009. évben végzett munkát. Mint minden évben, így 2009-ben is karbantartottuk a temetõt, helyrehoztuk a megrongált kerítést és több mint 600.000 Ft. értékben felújítottunk sírokat. Ezen munkálatok forrása pályázaton nyert támogatás és civil támogatás volt.
Kuratóriumunk jóváhagyta közhasznúsági jelentésünket és egyben határozatot hozott, hogy a 2010. esztendõben is folytatjuk munkánkat, amely egyrészt egy saját részvételes tavaszi nagytakarítással fog kezdõdni, másrészt pedig igyekszünk élni a pályázati lehetõségekkel.

2009.12.20

Újabb sírokat újítottunk felHelyreállított sírok a monori zsidó temetõben

Alapítványunk a 2009-es évben az anyagi lehetõségeihez mérten újabb öt sírt újított fel. Reméljük, hogy a következõ esztendõben is képesek leszünk megteremteni az anyagi alapját munkánk folytatásának.

Helyreállított sírok képekben >>

1 - 10. hír   |   11. - 20. hír »   |   21. - 30. hír »   |   31. - 40. hír »   |   41. - 50. hír »   |   51. - 57. hír »  
A honlapot készítette: netpeople.hu netpeople.hu - Az internetes megoldások szakértõje