Nyitó oldal
 

Linkek:

Jó szórakozást, hasznos idõtöltést!

Zsidó témájú honlapok gyûjteménye:

https://www.zsido.lap.hu

A netpeople.hu honlapja

Az Internet komoly dolog. Megmûveléséhez nem elég némi rajzkészség, HTML tudás, vagy fejlesztõi ismeret. Komoly képzettségû, és szakmai tapasztalatú munkatársaink biztos kézzel szerzik be, és dolgozzák fel az Ön honlapja hatékonyságához szükséges információkat, majd célratörõ, testre szabott és költséghatékony megoldásokat kreálnak belõlük.

Akarja tudni, milyen érzés egy megnyugtatóan profi és megbízható csapattal dolgozni?

https://www.netpeople.hu

Haver Informális Zsidó Közhasznú Oktatási Alapítvány

Alapítványunk elsõdleges tevékenységi köre a nem zsidó fiatalok ismereteinek bõvítése a magyarországi zsidóságról. Munkatársaink kötetlen hangulatú iskolai órák keretében folytatnak párbeszédet a diákokkal. ........

Hillel Alapítvány

Alapítványunk a toleranciára és kulturális nyitottságra nevelés jegyében a Hillel Zsidó Oktatási és Ifjúsági Központ Alapítvány és a Frankel Leó utcai Zsinagóga 2007. februártól új oktatási programot indít, melynek célja a zsidó hagyományok megismertetése a diákokkal. A program keretén belül az iskolák számára lehetõség nyílik osztályokkal ellátogatni a Frankel Leó utcai Zsinagógába, ahol a gyerekeknek bemutatjuk a zsinagógát, beszélgetünk velük a zsidó hagyományokról és igyekszünk választ adni a zsidósággal kapcsolatban felmerülõ kérdéseikre.

Zsinagógák Magyarországon

Zsinagógák.lap.hu >>

Templomok

Monori templomok >>

Monori zsodóság története, zsinagóga >>

Sosua, a zsidó város

Ahogy sötétkeretes, enyhén zsíros szemüvegén át rám hunyorgott Jose, inkább könyvelõfélének tetszett, mintsem idegenvezetõnek. Magas fejhangon, kimódolt tanárossággal bizonygatta, hogy itt Puerto Platában, Dominika északi csücskében keresve sem találnék embert, aki jobban eligazodik az ország történelmének útvesztõjében mint õ, s uram bocsá!, még angolul is kifejti.

Bõvebben >>

Letölthetõ cikk további linkekkel >>

Magyarországi zsidó temetõk és az ott eltemetettek adatbázisa

Egyre több biztos jel mutat arra, hogy jómagam is mulandó vagyok. Ez szörnyû igazságtalanság, de már beletörõdtem.
Életem hátrelevõ részében a rémületet megpróbálom hisztérikus munkával és "rendcsinálással" feledtetni.
Egyetlen hely van a világon, ahol valaki megbízhatóan megtalálható, a temetõ, minden családfa kézzel fogható, és ki nem hagyható része, hiszen ez a múlt kapuja, és sajnos a jövõ is ide torkollik.
A kövek alatt nyugvó emberek tudást, történeteket, dalokat, hangulatokat, teljesitményeket, képeket vittek magukkal, illetve hagytak maguk után.
Ezek rendszerezése céljából készül ez a honlap.
Nem egyszerû nyilvántartás, hanem aktuális kegyeleti lehetõség, múzeum, és mûködõ családfa-erdõ.

Ne dobd ki az elhunytak dolgait!
Engedd, hogy élõ emléket állítsunk neki!

Segits!

Boros Lajos

https://oroklet.hu

1. - 10. elem »   |   11 - 18. elem  
A honlapot készítette: netpeople.hu netpeople.hu - Az internetes megoldások szakértõje